Rens af tagrender i København – Få tilbud på tagrenderens

Bliv klar til forårets og sommerens skybrud el. efterårets og vinterens stormvejr med en tagrenderens i København. Indhent et gratis og uforpligtende tilbud på rensning af tagrender i København.

I København siver regnen jævnligt ned, og vi har også en vinter hvor der kan falde meget sne, som senere tør og bliver til smeltevand der løbe fra husets tage og ned i tagrenderne. Er tagrenderne ikke rustet til at håndtere nedbør fordi du har stoppede tagrender, så kan de skabe problemer rundt om huset.

For meget vand rundt om huset, kan skabe problemer på sigt, det er derfor at der er tagrender der sørger for at lede vandet sikkert og korrekt væk.

Hvad koster tagrenderens i København?

En tagrenderensning kan godt udføres af dig selv og bliver dermed gratis, men du kan også vælge en effektiv professionel tagrenderensning i København hvor opgaven bliver løst med det bedste udstyr og af de bedste firmaer i branchen. Brug knappen herunder til at indhente en pris på tagrenderensning i København.

Du skal regne med en pris pr. meter tagrende på 30-50 kr. men der er flere faktorer der kan spille ind i den endelige pris, eksempelvis:

  • Længden af dine tagrender
  • Højden på afløbet
  • Hvilken højde tagrender befinder sig i (etagebygning el. etplanshus)?
  • Omfanget, hvor beskidte dine tagrende er

Ved at vælge en professionel rensning af tagrender, er du sikker på at resultat bliver rigtig godt og veludført.

Hvorfor skal man rense tagrender?

Tagrender har en funktion og den funktion er at samle regnvand og lede det sikkert væk fra huset, så der ikke går fugt i fundamentet. Det er en vigtig funktion og får man ikke renset sine tagrender jævnligt kan det have store økonomiske omkostninger.

En tagrende opsamler alt det regnvand og smeltevand der løber ned ad tager, for at lede det ned i kloakken, en regnvandsfaskine el. anden anordning, for på den måde at undgå vandskader på huset. Sammen med vandet fra taget løber der dog alger, mos, blade og andet skidt og snavs ned i tagrenderne der potentielt set kan stoppe dem.

Det vil resulterer i at vandet i steder løber udover tagrendens kanter og derfor skal man have renset tagrender jævnligt.

Hvornår er det bedst at rense tagrender?

Dine tagrender skal som udgangspunkt altid være renset for at have den bedst mulige effekt, alt at forhindre tegnvandet i at gøre skade på huset. Der er dog to tidspunkter det er klart bedst at få renset sine tagrender på:

  • Lige inden forårets begyndelse
  • Lige inden efterårets begyndelse

I løbet af efteråret og vinteren vil der først falde mange blade mm. af træerne og senere hen vil komme en masse sne og slud. Det betyder at dine tagrender vil være godt fyldte med diverse skidt og møg når det bliver forår, hvor regnsæsonen sætter ind. Derfor er det vigtigt med rensning af tagrender i foråret.

I løbet af forår og sommer springer hele naturen ud og giver dermed større sandsynlighed for at der falder ting ned på dit tag og ned i tagrenderne. Det hvirvler også med alger og pollen i luften og der kan samle sig tæt snask i dine tagrender i løbet af sommeren. Derfor er det en god ide at få renset dem igen ved efterårets begyndelse hvor der er stormvejr, regn, sne og slud i vente.

Hvor ofte skal man rense tagrender?

Der er ikke nogen regel for hvor ofte der SKAL renses tagrender, men det er en god idé at gøre det jævnligt, hvilket vil sige 2-3 gange om året.

Typisk vil man få renset tagrender en gang i foråret og en gang om efteråret. Det er disse tidspunkter det giver bedst mening at få tømt tagrenderne på, fordi man ved at der samler sig noget i tagrender på disse tidspunkter.

Mange firmaer der tilbyder tagrenderens tilbyder også at gøre det på abonnement, så du har en aftale med dem om at de kommer forbi 2-3 gange om året og så skal du ikke tænke mere på det. I langt de fleste tilfælde behøver du ikke en gang være hjemme.

Find tagrenderensning i hele København

Vil du gerne have hjælp til at finde et firma der kan bistå med tagrenderens nær København, så kan du herunder klikke dig videre til den bydel du bor i og få en pris på tagrenderensning.

Bydele:

  • Østerbro
  • Vesterbro
  • Frederiksberg
  • Amager

Udstyr til rensning af tagrender

Der er forskel på hvilket udstyr til tagrenderensning man har som privat vs. hvilket udstyr der bruges til professionel tagrenderens. Hvis du vil gøre det selv kan du herunder se det udstyr du skal bruge og enten vælge professionelt udstyr til rensning af tagrender el. gå med det billigere udstyr lavet til gør-det-selv folket.

Privat udstyr til tagrenderens

Der er mange muligheder for at rense tagrender selv og du behøver faktisk ikke noget særligt værktøj andet end en lille skovl el. rive, samt en stige så du kan nå op til tagrenderne. Men dette værktøj kan være med til at gøre processen med rensning af tagrender noget lettere.

  • Tagrenderenser til løvblæser
  • Tagrenderenser til teleskopstang
  • Håndværktøj til tagrenderens i stål
  • Håndværktøj til tagrenderens i plast

Professionelt tagrenderenser udstyr

Professionelle bruger i høj grad elektriske redskaber til rensning af tagrender, men mange gange er man som professionelt tagrenderenser firma nødsaget til at bruge håndværktøjer også, for at komme helt i dybden.

  • Løvblæser med tagrenderenser
  • Tagrende- og rørrenser
  • Håndværktøj

Hvordan renser man tagrender?

Nu når du ved hvilket udstyr du skal bruge, så skal du vide hvordan det gøres. Det er nemlig vigtigt at du gør det rigtigt for ikke at beskadige tagrenderne og samtidig sikre at de bliver så rene som muligt.

Der findes som du har set herover, forskelligt udstyr til rensning af tagrender, men fremgangsmåden bør være den sammen uanset hvilket udstyr du bruger til rensning af tagrender.

  1. Start med at fjerne alle løse blade og mosstykker, dette gøre nemmest med en løvblæser med tagrenderenser. Sørg for at blæs det væk fra nedløbsrøret og udover enden af tagerenden.
  2. Herefter skal du have alt det kompakte snavs væk med håndkraft. Du kan bruge en lille skovl og en hård børste, men der findes også særligt udstyr til dette. Igen tag det væk fra nedløbsrøret, for at undgå at det også bliver stoppet.
  3. Til sidst spul tagrenderne med vand, så du for de sidste rester af snavs væk.
  4. Nu er tagrenderne renset og du kan overveje og du vil prøve at forbygge det til en anden gang ved brug af tagrendenet el. tagrendebørster.

Hvordan renser man et nedløbsrør?

Hvis dit nedløbsrør er stoppet er dit hus enten placeret et meget uheldigt sted med rigtig meget skidt der lander på taget el. også er der gået for lang tid siden din sidste tagrenderens.

Forebygning af stoppede tagrender og nedløbsrør i København

Der er faktisk en del du kan gøre for at forebygge skidt i tagrender og nedløbsrør.

Du kan ikke gøre så meget ved alt det skidt der havner på taget, det vil havne der uanset hvad du gør, men du kan installere nogle ting omkring dine tagrender og nedløbsrør, der er med til at forhindre at skidt kommer herned. Nogle af de ting er:

  • Tagrendenet
  • Tagrendebørster
  • Løvfang

Et tagrendenet sættes fast over tagrenden så det nærmest danner et rør, men fordi det er et net kan vandet stadig løbe ned i tagrenderne samtidig med at blade, mos og andet skidt holdes væk.

Med tagrendebørster får du nogenlunde samme effekt som med et tagrendenet, selve konstruktionen er bare anderledes. Det er et bånd af hårde børster du placerer i tagrenden, som så forhindre blade, mos og andet skidt der kan fylde tagrenden og stoppe nedløbsrøret i at løbe ned i.

Med et løvfang kan du billigere og nemmere få nogenlunde samme effekt som med ovenstående redskaber. Et løvfang sørger for at alt det skidt der kommer fra taget ikke komme ned i nedløbsrøret ved at placere det lige over røret. Et løvfang kan også fås som en løvsi der placeres i bunden af nedløbsrøret og sortere skidt fra inden det kommer i kloakken.

Det er vigtigt at pointere at ingen af disse redskaber gør at du kan slippe for at rense tag og tagrender, da der stadig vil samle sig skidt deroppe, men det kan forhindre uregelmæssig vandnedløb fra taget.

Hvorfor bruger man tagrender?

Grunden til at man bruger tagrender er for at lede alt det vand og smeltevand der samler sig på tager, sikkert væk fra grunden lige omkring huset. Det er for at forhindre oversvømmelser og fugtskader i og omkring bygninger.

Du skal tænke på at alt det vand og sne der falder på det areal en bygning dækker over, samler sig og løber ned langs taget, og uden tagrender ville det alt sammen lande på jorden lige omkring husets ydervægge og fundamentet. Det er et stort areal af vand der samler sig på et meget lille sted, hvorfor det vil kunne skabe fugt og oversvømmelse ret hurtigt.

Med tagrender sikre man at vandet løber hen til nedløbsrøret hvor man kan kontrollere hvor det så skal løbe hen. Det kan være kloakken, en anlagt faskine, en regnvandtønde mm.

Hvor længe holder tagrender?

Tagrender fås i forskellige materialer og hvert materiale har forskellige levetid, men i særdeleshed også forskellig pris. Derfor kommer levetiden meget an på hvilken type materiale din tagrende er lavet af. De mest brugte materialetyper til tagrender er:

  • Plast
  • Stål
  • Zink
  • Aluzink
  • Kobber

Plast er meget udbredt og holder også rigtig godt i langt de fleste tilfælde, sammenholdt med den relativt gode pris der er på plast er det generelt i godt og populært valg. Zinktagrender er det meget langtidsholdbare valg og kan holde i op til 50 år med den rigtige vedligeholdelse og rensning.

Ståltagrender er det billige, men alligevel æstetiske valg og modsat har vi kobbertagrender der er det dyre mere eksklusive valg, der ser rigtig flot ud på villaer med charme. Vil man gerne have et billigere alternativ til zinktagrender, men noget der holder bedre end stål, så kan man gå med aluzink tagrender der også giver en god levetid.

Der er mange faktorer der spiller ind på tagrenders levetid, og bor man kystnært kan nogle materialer holde bedre i den meget salte luft. Fælles for alle tagrender er dog at de holder meget længere hvis du husker at vedligeholde og rense dine tagrender jævnligt.

Hvornår blev tagrender opfundet?

Tagrender stammer helt tilbage fra 1700-tallet, men blev for alvor industrialiseret op gennem 1800-tallet, hvor man også gik fra at lave dem i træ til at lave dem i meta